Pàgines

dissabte, 12 d’octubre del 2024

El Palau ho peta en el 15è Correllengua

La quinzena edició del Correllengua del Palau d'Anglesola ha tingut uns convidats especials: els Catarres. Abans del concert, s'ha projectat el lipdub enregistrat al Palau d'Anglesola el 2014 amb la peça Seguirem lluitant, del grup d'Aiguafreda. Després de visualitzar el vídeo més viralitzat de la vila plaurgellenca, han entrat al pavelló poliesportiu el Bernat i l'Elisenda, els gegants del Palau d'Anglesola, amb els grallers. Seguidament, entremig del públic, la colla Bastonera del Casal Arreu ha interpretat Som de l'Oest i la Polca d'Ours, per donar pas al manifest del Correllengua 2024, escrit per Jordi Badia, que han llegit els hereus i pubilles del Palau d'Anglesola. 

Enguany, aquesta festa que promou la nostra llengua i la nostra cultura, ha homenatjat la filòloga i lingüista M. Carme Junyent, una de les figures més compromeses i lliures en la defensa del català. I després dels Segadors, el pavelló, ple de gom a gom, ha cantat i ballat amb l'energia dels Catarres, que desacomplexadament també ajuden a crear consciència de país i militància per la nostra pàtria. En acabar, han pujat a l'escenari el grup Comandants de Tros, amb dues integrants palauanglesolines, que han desgranat dues hores de versions diverses i molt potents. El responsable de tancar la nit ha estat el DJ Artatack, del Palau d'Anglesola, que ha fet animat el pavelló sencer fins a les 6 de la matinada.

La vetllada del Correllengua del Palau d'Anglesola ha estat un petit oasi d'esperança enmig del panorama actual, on costa déu i ajuda trobar moments en què es defensi desacomplexadament i col·lectivament la llengua i la cultura catalanes.

imatges: Events10
Els Catarres
Comandants de Tros
DJ Artatack

Moltíssimes gràcies per fer-ho possible:
Comissió de Festes, Regidoria de Festes, ANC Lleida, Casal Popular l'Arreu, hereus i pubilles, grallers del Palau d'Anglesola, Comandats de Tros, DJ Artatack, el Poli Bar, CAL, els Catarres i Comissió Correllengua del Palau d'Anglesola.

Recull de premsa:
Notícia i àlbum de fotos Avenç del Palau d'Anglesola
Notícia totlleida.cat
Imatges de la festa a Events10
Notícia a la Manyana: