Pàgines

dimarts, 7 de juny del 2016

Trobada de coordinadors del Correllengua d'aquest any 2016

Trobada de coordinadors de Ponent del Correllengua d'aquest any 2016

15 de juny del 2016 al Palau d'Anglesola, local sociocultural, darrera l'Ajuntament, a les 20:30h. Tothom es benvingut!

Pobles que ja feu el Correllengua  i pobles que us agradaria fer-lo, aquest any o el proper.............
Informació de la pag www.cal.cat

El Correllengua 2016 es dedicarà a la periodista i escriptora Montserrat Roig coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. Els actes del moviment, que enguany arriba a la seva vintena edició, recordaran el compromís de Roig amb la llengua i el país. També es divulgarà la inestimable tasca periodística de l’autora per recuperar la memòria històrica dels crims del nazisme, i es posarà l’accent en la seva essència marcadament feminista i d’esquerres. Tot plegat, per seguir estenent el llegat d’una de les figures més rellevants del país.
L’elecció del personatge ha estat fruit d’un procés participatiu engegat el desembre passat i en què van participar prop de 200 persones i col·lectius vinculats a la CAL i al Correllengua.
Des de la CAL s’ha començat a treballar per oferir un reguitzell de recursos, propostes i materials als organitzadors locals. A més, s’han iniciat els contactes amb la Comissió Montserrat Roig, la xarxa creada per promoure el llegat literari i periodístic de l’autora al llarg d’aquest 2016. Aquesta comissió està formada per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació Lectura Fàcil, l’Amical de Ravensbrück, l’Amical de Mauthausen, la Institució de les Lletres Catalanes, Biblioteques de Barcelona, un dels fills de l’autora, Roger Sempere Roig, i la fotògrafa, companya professional i amiga, Pilar Aymerich. La voluntat és fer un treball coordinat amb la comissió per tal d’impulsar diverses accions de forma conjunta.
Tot plegat, amb l’objectiu de mantenir viva la flama de la llengua des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal com és el Correllengua. Perquè, com deia Roig, “la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini”.
El Correllengua
El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, des del 1996 se celebra arreu dels territoris de parla catalana. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s’organitzen centenars d’actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord.
A continuació pots veure el Mapa del Correllengua, l’eina per consultar l’estat del moviment arreu dels Països Catalans:

Si ets organitzador del Correllengua, indica’ns el lloc de celebració, la data i la programació al correu cal@cal.cat i l’afegirem al mapa.

Adhesions al Correllengua 2015

Diverses organitzacions de la societat civil donen suport i/o contribueixen a fer possible el Correllengua. Són associacions, coordinadores, federacions, plataformes i altres organismes d’arreu dels Països Catalans compromesos en la promoció i la defensa de la llengua:
SEPC – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Si sou un col·lectiu i voleu adherir-vos al Correllengua 2016, podeu comunicar-ho a través del correu cal@cal.cat.

Coneix Montserrat Roig

A continuació pots veure una biografia interactiva amb alguns dels fets més rellevants de la vida i l’obra de l’escriptora:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada