Pàgines

dissabte, 1 d’octubre del 2022

Correllengua 2022: Mostra d'Entitats i 5è aniversari de l'1O

Celebrem l'edició del Correllengua d'enguany coincidint amb la commemoració dels 5 anys del referèndum. Escollim un format divers, cercant aquell esperit d'unitat i d'esperança de fa cinc anys. El format és original -té mèrit després d'organitzar una dotzena de Correllengües- i la plaça de la

Generalitat s'omple de vida amb la presència de les  25 entitats palauanglesolines que treballen dia a dia per moure i remoure la nostra vila. Cadascuna mostra la seva tasca, algunes amb dinàmiques incloses. També s'organitza un joc de descoberta per fer el passeig més amè. 

Paral·lelament, també entrem expressions al projecte Aina per tal que la tecnologia entengui i parli en català.

Una altra activitat del Correllengua és una consulta participativa per escollir nom de l'edifici que actualment és escola i d'aquí a un any i mig acollirà les associacions palauanglesolines. Hem tornat a omplir l'urna de l'1 O, perquè la participació és salut democràtica. La consulta seguirà oberta.

Després d'un bon berenar popular, amb coca i xocolatada desfeta, el grup PolcaSol3 ha posat les notes musicals al Correllengua omplint de danses la plaça.

La cloenda ha comptat amb una lectura de "Nosaltres els Valencians", del Joan Fuster, un gran personatge recordat i homenatjat en aquest Correllengua. També s'ha llegit el manifest del Correllengua 2022 escrit per Vicent Partal. Tot cantant els Segadors, hem recordat aquell 1 d'Octubre del 2017 amb imatges emotives de la jornada viscuda al Palau d'Anglesola i hem enlairat fanalets al cel, posant llum entre tanta foscor que ha caigut de cinc anys ençà.

Una tarda bonica, que ha evidenciat la riquesa del teixit associatiu del municipi. Per primer cop hem aplegat les entitats que dia rere dia treballen altruistament per dinamitzar aquest raconet de món. Quin bé de déu de diversitat i quantes oportunitats tenim a tocar de casa per, precisament, sortir de casa! Enmig del panorama de desunió nacional, el Correllengua ha estat un oasi d'esperança, d'unitat col·lectiva, d'orgull de poble. I també de reconeixement a les persones que des de la seva militància activa i tossuda en una associació fan millor el Palau d'Anglesola i, alhora, fan millor el país. 

Visca el Correllengua, visca al Palau d'Anglesola i visca Catalunya!

Visualitzeu totes les imatges del dia en aquest àlbum.


Butlleta de votació:


Cartell Correllengua 2022


 

Enllaç revista Avenç del Palau d'Anglesola

Notícia del Segre 02/10/2022

Suplement del Pla 05/10/2022


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada