Pàgines

diumenge, 26 de novembre del 2023

Correllengua: jugant a partir del Brossa

Hem viscut una nova edició del Correllengua, enguany centrada amb el Joan Brossa, que ens va deixar fa just 25 anys. La vigília de la festa hem celebrat EL PALAU DE LA LLENGUA, una jornada per moure i remoure la situació del català.

El Correllengua s'ha obert amb un joc a la plaça Generalitat per conèixer la vida del poeta. Després de cercar les lletres repartides per la plaça, hem construït la pancarta ben vistosa que ens ha acompanyat durant la cercavila i a l'escenari de l'acte final: "volem viure plenament en català".

Amb els grallers i els gegants de la vila, hem arribat al pavelló poliesportiu, fent una aturada, abans, a l'entrada de l'escola que està acabant-se de construir. Els hereus i pubilles han llegit el manifest d'enguany, i petits i grans hem gaudit amb els jocs i els tallers lingüístics. Encara hi ha qui rumia el resultat d'algun jeroglífic... Certament, l'artista dona molt joc! 

La festa ha conclòs amb un vermut popular amenitzat amb peces catalanes per part del Joan Roca, l'Isidre Pastó i la Núria Pastó, tots músics palauanglesolins.

Val a dir que en les setmanes prèvies, l'alumnat de l'escola Arnau Berenguer ha treballat la poesia visual i l'obra del Joan Brossa.  

Enguany el Correllengua del Palau d'Anglesola ha arribat a la 14 edició i la comissió organitzadora ja pensem com celebrar el 15è aniversari. Malauradament, encara és necessari avivar la flama de la llengua!
 
Clicant a la imatge veureu l'àlbum de tot el Correllengua.
Recull de premsa:

Avenç del Palau d'Anglesola: enllaç

UA1.cat enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada